Machinale Houtbewerking

Onze machinale houtbewerkers maken alle benodigde componenten op maat in onze eigen timmerfabriek. Kozijnen, ramen, deuren, trappen, kasten, maar ook klassieke kozijnen, luiken, kruisroeden, spanten en complete dakkapellen. Van hoge kwaliteit, volgens Komo detaillering, en een snelle levering die op de eigen planning is afgestemd. Een heerlijke positie, we voeren immers veel verschillende soorten bouwwerken uit, en de levertijden van grote timmerfabrieken ligt soms rond acht weken! 

 

Als particulier kunt u bij ons al deze componenten ook gewoon los bestellen. Wij maken alles voor u op maat!

Bijkerk had altijd een ambachtelijke timmerwerkplaats, de basis van de timmerman. Met beperkte apparatuur werden hele mooie dingen gemaakt. Tijden veranderen, maar de heerlijke geur van grenenhout hangt er nog. Symbolisch dan, want een afzuigsysteem voert nu alle houtmot keurig af.

Leuk of niet, de hoge loonkosten en geavanceerde producten vereisen een moderne aanpak. De machines -die het prachtige handwerk verdreven- zijn overgenomen door computergestuurde megafabrieken. Elke bouwonderneming moet in de jaren '80 kiezen: zelf produceren of uitbesteden aan een speciale timmerfabriek. Het moment waarop je als timmerman beseft, dat je een mooi stuk werk kwijt bent. Bijkerk koos voor de middenweg: een hoogwaardig machinepark, waarin alle benodigde onderdelen concurrent gemaakt worden, door eigen vakmensen.

Zo'n tien jaar geleden werden kunststofkozijnen populair; onderhoudsvrij en geen aantasting van de tropische regenwouden. Uiteraard past Bijkerk kunststof toe als de klant dit wil. Maar toch wordt er vaak voor het natuurlijke hout gekozen; mooi blijft immers mooi! Duurzaam gekweekt hout, en optimaal gebruik is het milieuvriendelijke antwoord. Het hout is terug, van nooit weg te zijn geweest.

We kiezen niet voor de gemakkelijkste weg. Buiten de deur bestellen ontneemt je een hoop werk: hout inkopen, opslaan, machines actueel houden, elementen uittekenen, het arbeidsintensieve samenstellen van pakketten hang- en sluitwerk. Maar de meerwaarde voor het bedrijf veegt alle meer-moeite van tafel!