Logistiek

Materieel en Logistiek

Om een bouwwerk op efficiënte wijze tot stand te brengen, is veel gereedschap en materieel nodig. Een bedrijf als Bijkerk (met veel soorten bouwwerken, in een cirkel van ca. 75 km. rond Burgh-Haamstede) heeft heel veel materieel nodig.

Huren? Dat is duur, omslachtig, tobben met beperkte middelen en het ontneemt de werklust. Langer termijn denken dus, en zorgvuldig investeren in materieel. Men staat soms versteld van de 'spullen' die Bijkerk heeft. Een afgewogen pakket materieel waarmee we op voorhand veel verschillende bouwwerken efficiënt, veilig, en concurrent aankunnen.

Liften, ladders, (aluminium) steigers, leuningen, nietapparatuur, schaftunits, bergcontainers, schroefcompressor, luchthamers, lasers, theodoliet, boor-zaag-schaaf-schuurapparatuur, pompen, stempelmateriaal, afrei machine, vlinderapparaat, bobcat, heftruck, mobile zaagmachines, enz. enz. je hebt het allemaal nodig voor een gecontroleerd bouwproces. Je moet maar hopen dat er nooit een dag komt dat alles naar de werf terugkomt!

 

Betonwerk
Jarenlang werd veel geïnvesteerd in stalen bekistingen voor betonwerk, thans zijn we op een punt dat bijna elke betonconstructie kan worden bekist met eigen stalen mallen. De schrikbarende kosten van afschrijven op traditionele houten bekisting, zijn we voorbij. Met de veel geringere loonkosten bij het gebruik van deze stalen bekistingen staan we prima gesteld, voor elk betonwerk ... roept u maar!

 

Logistiek
Als een rondtrekkend circus, moet -met de minst mogelijke kosten- steeds alles verplaatst en vervoerd worden. Bijkerk heeft dit leuk voor elkaar met een vrachtwagen met grote/zware laadkraan en een afzetsysteem voor bakken en containers. Schafunits, zeecontainers, laadbakken, afvalcontainers, kozijn-transportbokken, verplaatsing van machines ... alles past in dit logistieke systeem en kan in principe door één persoon worden verplaatst. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!

 

Wagenpark
Ook de werknemers van Bijkerk moeten zich verplaatsen naar de werken, en van en naar huis. Bovendien moet een vakman -waar veel eisen aan wordt gesteld- voorzien zijn van alle mogelijke gereedschap, handmachines en hulpmiddelen. Optimaal presteren, rendement, in de beschikbare tijd is en blijft het motto. Werken op veel plaatsen, veel verschillende disciplines, en mensen die overal op de eilanden wonen. Het vraagt om veel bedrijfsauto's.

 

Visuele indruk
Belangrijk vinden we de uitstraling van zo'n wagenpark, uniform van kleur en gestickerd, een visitekaartje. Hetzelfde geldt voor elke visuele indruk, waar u Bijkerk aan het bouwen ziet. Een opgeruimde bouwplaats, goed onderhouden en veilig materieel, georganiseerd logistiek.

We zijn trots op ons bedrijf, er is veel in geïnvesteerd, en laten dat dan ook graag zien!