Werkwijze

Hoe werkt het bij Bijkerk?
Van groot belang is de organisatie van een bouwonderneming. Dit geldt uiteraard voor elk bedrijf of organisatie. Bijkerk 'doet het' op een moderne en eigen wijze, die past bij de cultuur en een ieder in zijn/haar waarde laat.

Advies
Elk plan vraagt om een eigen benadering, zoals ook de vragen sterk verschillen. Potentiële opdrachtgever A en hun architect, hebben een kant en klaar uitgetekend plan, terwijl meneer B met niets komt, en mevrouw C met een simpel programma van eisen. Bijkerk is hierop ingesteld. We hebben jarenlange ervaring van 'sleutel klaar uit eigen huis' tot  'keurig volgens de instructies van architect'.

Inschrijvingen, bouwteam... alle vormen van opdrachtverwerving zijn ons bekend. Graag delen we onze ervaring en vaak kan een efficiënte methode leiden tot een betere of voordeligere uitvoering. De uitdaging is altijd om een verbouw/uitbreiding uit te voeren zodat je niet ziet dat er ooit een andere situatie was. We adviseren ook graag over restyling; zo kan een woning uit de jaren '70 bijvoorbeeld in één keer verrassend modern worden omgevormd.

Uitvoering
U heeft één vaste projectleider, die de gehele bouwperiode uw aanspreekpunt blijft. Hij kent uw opdracht van haver tot gort, vanaf het voortraject tot de oplevering. De werkvoorbereider, is tussen opdrachtgever en projectleider een onmisbare schakel. Op het moment dat het werk is aangenomen en op papier staat, komt de rol van de uitvoerder. Hij stuurt de werkelijke uitvoering in samenwerking met de projectleider en werkvoorbereider. Verder heeft elk werk een voorman die op de werkvloer verantwoording draagt voor het gewenste resultaat. De voorman en zijn collega's zijn de mensen met de 'rechterhandjes'. Jongens die er zin in hebben, en goed en mooi werk willen maken. Daar komt het resultaat tenslotte vandaan.

Het lijkt een rondtrekkend circus, met aannemingen die in heel Zuid West Nederland worden uitgevoerd. Het proces vergt veel energie, en het eindresultaat van alweer een mooi bouwwerk en de tevredenheid van de cliënt, zal steeds de cirkel rond maken.